توضیحاتی درباره ايمپلنت دنداني
نوشته شده توسط : جی دی ایمپلنت

توضیحاتی درباره ايمپلنت دنداني

ايمپلنت دنداني قطعه اي از فلز تيتانيوم است که اغلب به شکل ريشه دندان مي باشد و داخل استخوان فک قرار داده ميشود.ايمپلنت دنداني بعنوان پايه اي جهت قرار دادن پروتز روي آن استفاده مي شود و باز سازي تاج دندانهاي از دست رفته با استفاده از اين پايه ايمپلنت مقدور مي گردد.

چه کسانی کاندید ایمپلنت دندان هستند؟

افرادي که به هر علتي دندان ازدست داده باشند کانديد ايمپلنت هستند. ايمپلنت جهت جايگزيني دندان تا بازسازي همه دندانها را در بر مي گيرد. در مورد از دست دادن يک يا چند دندان ديگر نيازي به تراش دندانهاي مجاور بعنوان پايه پروتز نيست. ایمپلنت دندان داخل استخوان قرار مي گيرد و روکش روي همان ايمپلنت بدون اتکاء به دندانهاي مجاور قرار داده مي شود.
در مورد بيماراني که دندانهاي زياد يا همه دندانها را از دست داده باشند با قرار دادن چند ايمپلنت در فک آنها و استفاده از آنها بعنوان پايه مي توان پروتز متکي بر ايمپلنت دنداني جهت جايگزيني دندانهاي از دست رفته قرار داد. در مورد بيماران کاملأ بي دندان مي توان با قرار دادن حداقل دو ايمپلنت دنداني در هر فک پروتزي متحرک ولي محکم و بدون لغزش و لقي در اختيار بيمار قرار داد.
حتي در مورد بيماران بي دندان که در حال استفاده از پروتز متحرک هستند مي توان با قرار دادن دو پايه ايمپلنت در فک آنها همان پروتز را با کمترين هزينه کاملأ محکم و باثبات کرد. 

جنس ايمپلنت هاي دنداني چيست؟ اجزاء تشکيل دهنده ايمپلنت هاي دنداني کدامند؟
ايمپلنت هاي دنداني از جنس فلزات مختلف و حتي سراميک ها هستند ولي اغلب ايمپلنت هاي دنداني از جنس تيتانيوم هستند. ايمپلنت هاي دنداني از دو جزءاصلي تشکيل شده اند: فيکسچر و اباتمنت.
فيکسچر ایمپلنت دندان داخل استخوان قرار دارد و قسمت اباتمنت ايمپلنت روي آن قرار مي گيرد و نهايتا روکش چيني با فرم دندان روي آن قرار داده مي شود. 

ميزان موفقيت ايمپلنت هاي دنداني چقدر است؟
امروزه بطور متوسط موفقيت در کاشت ايمپلنت هاي دنداني بيش از 95 درصد است ولي درصد ميزان موفقيت در ايمپلنت هاي دنداني به موارد زير بستگي دارد:

الف) بيمار: بيمار بايد از سلامت برخوردار باشد و به بيماري مزمن ضعيف کننده سيستم ايمني بدن مبتلا نباشد. اخيرا دچار مشکل شديد قلبي (جراحي قلب يا انفارکتوس) نشده باشد. ديابت کنترل نشده وراديوتراپي و بيماري لثه و دهان نداشته باشد. همچنين استعمال سيگار و مشروبات الکلي از عوامل محدود کننده عمل ایمپلنت دندان هستند.

ب) دندانپزشک: دندانپزشکي که ايمپلنت را انجام مي دهد بايد دوره هاي لازم ايمپلنت را ديده باشد و مهارت و تجربه کافي در انجام ايمپلنت داشته باشد، همچنين تمام شرايط بيمار از نظر سلامت بدن و فاکتوهاي مهم داخل دهاني را ارزيابي کند و با رعايت اصول کنترل عفونت مبادرت به انجام جراحي ايمپلنت نمايد.

ج) ايمپلنت: فاکتور مهم ديگر در مورد ميزان موفقيت ايمپلنت مخصوصا در دراز مدت خود ايمپلنت است. امروزه شرکت هاي سازنده ایمپلنت دندان بسيار زياد و متنوعند. قيمت هاي ايمپلنت بسيار متنوع است و هر کدام از کمپاني هاي سازنده روي نکاتي تاکيد دارند که در ساخت ایمپلنت دندان از آن بهره جسته اند. دندانپزشک با توجه به بودجه بيمار و مسائل تکنيکي و مزيت هاي ايمپلنت در محدوده قيمت مورد نظر، مبادرت به انتخاب يک سيستم مي کند .
در کل ايمپلنتي مناسب است که ميزان جوش خوردن آن به فک، بالا باشد (osseointegration) و ميزان تحليل استخوان اطراف آن در طول زمان کمتر باشد.

د) مراقبتهاي بعدي: بيمار نقش بسيار مهمي در طول عمر ايمپلنت دنداني و موفقيت دراز مدت آن دارد. عدم استعمال دخانيات و مشروبات الکلي و رعايت بهداشت دهان و دندانها و لثه، مراجعات منظم به دندانپزشک و اطمينان از سلامت لثه و عدم وجود جرم دنداني و پوسيدگي در دندانهاي ديگر همه و همه موفقيت دراز مدت ايمپلنت دنداني را افزايش مي دهد. 

 کاشت ايمپلنت هاي دنداني به چه صورت است؟
کاشت ايمپلنت دنداني در مطب دندانپزشکي و با بي حسي موضعي (نظير معالجات متداول دندانها) و توسط جراح دندانپزشک ورزيده انجام مي گيرد. براي کاهش احتمال درد و عفونت ممکن است دندانپزشک داروهائي تجويز کند که قبل و بعد از عمل کاشت ايمپلنت دنداني مورد استفاده قرار گيرند.

 طول درمان ايمپلنت دنداني چقدر است؟
طول مدت جراحي معمولا از نيم ساعت تا دو ساعت مي باشد و بسته به تعداد ايمپلنتها و شرايط فکي بيمار تغيير مي کند. در مواردي که علاوه بر کاشت ايمپلنت دنداني نياز به پيوند استخوان و يا تغيير شرايط کف حفره سينوس در فک بالا نياز باشد، زمان کاشت ايمپلنت دنداني بيشتر خواهد بود.
پس از کاشت ايمپلنت دنداني تا قرار دادن پروتز روي آن زماني حدود 6 هفته تا 3ماه موردنياز است، تا کاملا ايمپلنت ها در شرايط بدور از تکان و لرزش به آرامي به استخوان فک بيمار جوش بخورد و ايمپلنت دنداني در جاي خود کاملا محکم شود سپس دندانپزشک مبادرت به قرار دادن پروتز روي ايمپلنت مي کند. البته در مواردي باتوجه به کميت استخواني فک بيمار و نوع ايمپلنت دنداني خاصي که طراحي شده است، بار گذاري فوري روي آن مي تواند صورت گيرد، بنا به تشخيص جراح دندانپزشک مي توان بلافاصله پس از جراحي کاشت ايمپلنت دنداني، پروتز را روي ايمپلنت قرار داد.

 عوارض جراحي ايمپلنت دنداني چيست؟
پس از جراحي ايمپلنت دنداني بسته به مدت زمان کيفيت استخوان و واکنش هاي بافتي بيمار، مقداري درد و تورم در ناحيه جراحي ايمپلنت قابل پيش بيني است که در صورت لزوم جراح دندانپزشک قبل و بعد از عمل کاشت ايمپلنت دنداني با تجويز داروآنرا به حداقل مي رساند.

 نقش ايمپلنت دنداني در حفظ استخوان فک چيست؟ 
حجم استخوان فک علاوه بر کارآيي آن بعنوان محافظ ريشه دندان در ظاهر افراد هم تاثير به سزائي دارد. ايمپلنت هاي دنداني در نقاطي که دندان از دست رفته است مي توانند حجم استخوان فرد را حفظ کنند و با بهبود ظاهر صورت در بهبود کيفيت زندگي افراد تاثير به سزائي بگذارند.

 هزينه انجام ايمپلنت چقدر است؟ 
هزينه انجام ايمپلنت در بسياري موارد با انجام درمانهاي سنتي تفاوت چنداني ندارد. فاکتورهاي تعيين کننده هزينه خود ايمپلنت، دستمزد جراح دندانپزشک، هزينه مواد مصرفي اضافي در صورت لزوم (پودرپيوند استخوان) و هزينه لابراتواري مي باشد، که البته بهتر است قبل از انجام عمل ايمپلنت بطور شفاف هزينه مربوط به ايمپلنت مورد توافق قرار گيرد.

 آيا درمان ايمپلنت با دندانپزشکي زيبائي همسو است؟ 
امروزه با پيشرفت علم و تکنولوژي ايمپلنت، بيشترين توجه معطوف به زيبائي دندانهاي متکي بر ايمپلنت به همراه موفقيت دراز مدت آنها است. تطابق فرم و ظاهر استخوان ناحيه اي که ايمپلنت در آن قرار دارد با بقيه فک و هماهنگي دندان جايگزين شده توسط ايمپلنت با بقيه دندانها، هنر دندانپزشک است.

 البته لازم به ذکر است که هميشه درمان ايده آل تامين زيبائي 100درصد را نمي کند و با توجه به شرايط موجود مخصوصا حجم لثه و استخوان فک بيمار جراح دندانپزشک متبحر، بالاترين حد زيبائي را در کاشت ايمپلنت دنداني لحاظ مي کند.

مطالب مرتبط:

قیمت ایمپلنت

ایمپلنت تهران

کاشت دندان





:: برچسب‌ها: ایمپلنت,ایمپلنت تهران,ایمپلنت دندان,کلینیک ایمپلنت ,
:: بازدید از این مطلب : 13
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 20 دی 1395 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: